Zomerconcert Concordia en basisschool De Schakel

Dinsdagavond 28 juni jl. hebben Brassband Concordia en basisschool De Schakel uit Vinkeveen het scholenproject afgesloten waarbij leerlingen leren om een instrument te bespelen. Voor dit project heeft Brassband Concordia robuuste plastic trompetten en trombones ter beschikking gesteld waarop de leerlingen les krijgen van dirigent Thomas Eveleens. Na acht weken les te hebben gehad mochten de twintig leerlingen in de tuin van Zonnehuis Zuiderhof in Vinkeveen aan belangstellenden laten horen wat er geleerd was.

Na een welkomstwoord van de directeur van basisschool De Schakel, dhr. Marius-Jan Breugem, werd door Thomas Eveleens aan de aanwezigen uitgelegd welke theoretische en praktische basiskennis de leerlingen hebben opgedaan. Daarna was het aan de jonge muzikanten, die inmiddels een beetje gespannen tussen en naast de leden van de Brassband hadden plaatsgenomen, om het aan hun (groot)ouders en de bewoners van Zuiderhof te laten horen.

‘A few notes in a box’ was de titel van het eerste nummer. Met een klein beetje hulp van de Brassband werden de eerste noten ingezet en daarna ging het los en was er niets meer te merken van enige vorm van gespannenheid. Met  bravoure en steeds luider werden de noten gespeeld, tot groot plezier van de belangstellenden. Het tweede nummer ‘Totem Dance’ werd een aantal keren uitgevoerd, apart door de trompettisten en trombonisten, daarna door alle leerlingen en als afsluiting samen met de brassband.

Tussen al dat muzikale geweld speelde de brassband nog enkele lichte werken zoals ‘I will follow him’ uit de film Sister Act, ‘American Patrol’ en ‘ABBA Gold’.

Al met al een zeer geslaagd concert op een mooie zonnige en vrolijke zomeravond met een groot aantal enthousiaste leerlingen, trotse (groot)ouders en bewoners van het Zonnehuis. Brassband Concordia hoopt uiteraard dat een aantal van deze leerlingen na dit scholenproject een vervolgopleiding gaan doen om te zijner tijd plaats te kunnen nemen in het orkest. Deze vervolgopleiding wordt door Brassband Concordia verzorgd onder de bezielende leiding van Thomas Eveleens. Bent u nog meer geïnteresseerd in de activiteiten van Brassband Concordia, kijk dan verder op onze website.