Dirigent

Brassband Concordia heeft m.i.v. juli 2016 een nieuwe dirigent, te weten Thomas Eveleens.

 

 

 

 

 

 


Thomas Eveleens (1990) begon zijn muzikale carrière op 6-jarige leeftijd op akoestische  gitaar aan de Muziek- en Dansschool te Amstelveen. In 1998 leverde hij de gitaar in voor het slagwerk wat zijn grote passie werd. Docent Bart Koning leidde hem door alle facetten van het slagwerk heen. In 2006 zocht hij een nieuwe uitdaging en startte hij met trombonelessen.

Momenteel maakt hij deel uit van dixieband Alacarte en is hij bij verschillende orkesten vaste invaller op trombone of slagwerk. Zo maakte hij concertreizen naar Wenen met accordeonorkesten, werd hij regelmatig gevraagd voor grote optredens, festivals en concoursen en heeft hij diverse solowerken ten gehore gebracht.

In 2014 deed Thomas auditie voor de opleiding HaFaBra-directie bij Bourdon Hogeschool voor Muziek te Gouda. Hierop werd hij toegelaten tot het tweede jaar van de opleiding met als hoofdvakdocenten Ton van der Valk (theorie) en Gerhart Drijver (praktijk). Tevens volgde Thomas masterclasses dirigeren en arrangeren lichte muziek bij Koos Mark.

Ook arrangeren is Thomas niet onbekend. Hij maakt arrangementen op bestelling van muziekverenigingen. Zo krijgt een muziekvereniging altijd een passend en verfrissend arrangement!

Als dirigent heeft hij naast Brassband Concordia Vinkeveen ook de muzikale leiding bij andere orkesten zoals de Uitgeester Harmonie, de fanfare van Muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen en Muziekgezelschap Wittenburg te Amsterdam. Tevens valt hij als dirigent veelvuldig in bij andere muziekverenigingen.